Διαφοροποιείται από τη θέση του κόμματος του, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος υποστηρίζει τη λύση της σύνθετης ονομασίας αναφορικά με την ΠΓΔΜ.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, η Ένωση Κεντρώων σε χθεσινή της ανακοίνωση δήλωσε  αμετακίνητη στη θέση της, να μην δέχεται τη λέξη Μακεδονία στην ονομασία του κρατιδίου, γιατί πιστεύει ότι «αφού η χώρα πετύχει την είσοδο της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ θα επιστρέψει στον αλυτρωτισμό».

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος», ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κατσιαντώνης, δηλώνει:

«Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν ξεκάθαρος για το θέμα αυτό και θα σας απαντήσω  ότι κατ’ αρχάς η όλη διαδικασία που έχει ξεκινήσει επιβάλλεται πλέον να ολοκληρωθεί ώστε να κλείσει ο κύκλος των πυροδοτούμενων εθνικιστικών εξάρσεων και διπλωματικών ζητημάτων που άρχονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και που έμειναν άλυτα όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους που δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε εδώ.

Ads

Αμφότερες οι πλευρές έχουμε πλέον έρθει σε σημείο διπλωματικής και πολιτικής βούλησης να υιοθετήσουμε μια λύση, η οποία μόνο θετική μπορεί να είναι, καθώς τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ διαδραματίζουν σημαντικό γεωπολιτικό και εν γένει οικονομικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων και της ευρύτερης ευρωπαϊκής εδαφικής επικράτειας.

Είναι λοιπόν προφανές ότι εν έτει 2018 οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της σύνθετης ονομασίας, πάντα στο πλαίσιο των όρων που προστάζουν η ορθή εξωτερική πολιτική και η διπλωματία που ακολουθεί η χώρα».