Τη διαφωνία του-σε αντίθεση με τον εισηγητή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο – για την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής που είναι και η εκλογική του περιφέρεια, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, ζητώντας τροποποιήσεις και εκφράζοντας την ανησυχία του καθώς -όπως είπε- πλήττονται τα μικρά κόμματα που θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή.

Ads

«Είναι βέβαιο με τη διχοτόμηση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της, εάν το νομοθέτημα περάσει, διότι τα μικρά κόμματα θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή σε μια από τις δύο περιφέρειες που θα έχουν προκύψει από τη διαίρεσή της» τόνισε.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από τον Πάνο Σκουρλέτη να τροποποιήσει την τροπολογία, ώστε να μην έχει εφαρμογή από τις επόμενες εκλογές, «για να δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τις νέες περιφέρειες».

Την αντίθεση του εξέφρασε ο Κ. Κατσίκης και για τη διάταξη που αφορά την απλή αναλογική, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τις βουλευτικές σε σχέση με αυτό που θα δούμε στις τοπικές εκλογές».

Ads