Παράνομα έπαιρναν ρεύμα από κολόνες δημοτικού φωτισμού οι διαφημιστικές πινακίδες, για το οποίο χρεώνονταν ουσιαστικά οι δημότες μέσω των τελών φωτισμού, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα, η αποκαθήλωση των τεράστιων διαφημιστικών πινακίδων από πεζοδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Ads

Μιλώντας στην εφημερίδα, η συντονίστρια του προγράμματος αποκαθήλωσης των διαφημιστικών πινακίδων δήλωσε ότι «Διαπιστώνουμε ότι γίνεται μεγάλη ρευματοκλοπή». Όπως υπολογίστηκε, μια μεγάλη φωτιζόμενη πινακίδα τύπου «πίζα», που κατά κανόνα έχει συνδεθεί παράνομα με τις κολόνες του δημοτικού φωτισμού, καταναλώνει ρεύμα που κοστίζει περίπου 7.500 ευρώ τον χρόνο. «Είναι μεγάλα ποσά που πληρώνουν εν αγνοία τους οι δημότες μέσω των τελών φωτισμού» σημείωσε.

Παράλληλα, εντοπίστηκε τα πρόστιμα επιβάλλονται σε κάθε πινακίδα, ενώ ο νόμος ορίζει ότι το ποσό των 10 έως 30 χιλιάδων ευρώ επιβάλλεται σε κάθε πράξη, δηλαδή σε κάθε ανανέωση της διαφήμισης, που υπολογίζεται ότι γίνεται ανά δεκαπενθήμερο.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη αναλάβει τη διερεύνηση των παραπάνω ζητημάτων.

Ads