Εντύπωση προκαλεί η διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε στο διαδίκτυο η ΝΔ προκειμένου να ισχυριστεί ότι για την αποφυλάκιση Φλώρου ευθύνεται ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Σε μια πρωτοφανή κίνηση η «Ομάδα Αλήθειας», η επίσημη διαδικτυακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί και ως «μονταζιέρα», διακινεί διαφημίσεις περιεχομένου Google, προκειμένου να προωθήσει στο διαδίκτυο την «είδηση» ότι ο υπαίτιος του σκανδάλου Energa-Ηellas Power Αριστείδης Φλώρος, αποφυλακίζεται με βάση τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

image

Για το θέμα της αποφυλάκισης Φλώρου και των σχέσεων με τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και στενό συνεργάτη στο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη υποβάλει μια σειρά ερωτημάτων και ζητά απαντήσεις από τη νέα κυβέρνηση. Ένα επίσης βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει η ΝΔ είναι σχετικά με το ποια είναι αυτή η διάταξη του Ποινικού Κώδικα που απελευθέρωσε τον Φλώρο και αφού είναι κυβέρνηση πότε σκοπεύει να την καταργήσει;

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για την αποφυλάκιση υπό όρους , η οποία ήταν και αντίθετη από την εισήγηση της εισαγγελέως, καμία σχέση δεν έχει με το νέο Ποινικό Κώδικα και την ουσία της υπόθεσης, για την οποία ήδη έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό. Πρόκειται για μια αποφυλάκιση με βαριές σκιές και σκοτεινό πολιτικό παρασκήνιο. 

Ads

Η κίνηση της ΝΔ, και ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές, για τη διαδικτυακή καμπάνια μιας ψευδούς είδησης, δείχνει ίσως τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσει επικοινωνιακά η νέα κυβέρνηση με τη διασπορά fake news μέσω ενός παράλληλου δικτύου, στον πιο επίσημο τόνο. Υπενθυμίζεται ότι έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα και έχει αφήσει σκιές και η υπουργοποίηση του μέχρι πρότινος CEO της Google στην Ελλάδα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.