Σάλο ξεσήκωσε στο διαδίκτυο,  η διαφήμιση για τα ζελεδάκια Mollers, η οποία καταγγέλθηκε ως σεξιστική. Στη διαφήμιση, ένα κοριτσάκι ζητάει να παίξει ποδόσφαιρο με τα αγόρια και ένα από τα αγόρια την αποκαλεί ειρωνικά Ρονάλντο. Το κοριτσάκι αποτυγχάνει να σκοράρει τελικά.

Ads

Πέρα από την ανάγνωση όμως της ίδιας της διαφήμισης, η εταιρεία στην προσπάθεια της να αντικρούσει τα μηνύματα διαμαρτυρίας, προβαίνει με ειρωνικό ύφος σε δηλώσεις που σαφώς δηλώνουν διάκριση όπως η εξής: «Κατά κανόνα οι άνδρες είναι καλύτεροι στο ποδόσφαιρο και σε κάθε άθλημα που απαιτεί δύναμη, καθώς είναι θέμα βιολογίας».

Μάλιστα ψυχολογικοποιεί την αντίδραση μίας γυναίκας, της Εύης Σερέτη, η οποία καταγγέλλει το γεγονός,  χαρακτηρίζοντας την «ακραία τραυματική λόγω διακρίσεων που μπορεί να έχει υποστεί λόγω του φύλου της! Μάλιστα, σε μήνυμά της η εταιρεία προς την συγκεκριμένη γυναίκα, γράφει «Σας συγχαίρουμε που εσείς και οι φίλες σας είστε σε τόσο καλή φόρμα, ώστε αν παίζατε ποδόσφαιρο με τους άνδρες της εταιρείας μας, θα τους νικούσατε κατά κράτος»!

Τελικά η εταιρεία, αναγκάστηκε να διευκρινίσει σε επόμενη ανάρτησή της ότι ο,τιδήποτε υπονοεί κοινωνικό ρατσισμό, καταπάτηση γυναικείων δικαιωμάτων, μισογυνισμό κ.λπ. είναι ξένο προς την εταιρεία.

image

Ads

image

image

image

image