Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. «Το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει ο φαύλος κύκλος, να μην αναγκαστούμε σε μια συμφωνία που σε έξι μήνες θα μας φέρει τα ίδια, τόνισε ο κ. Τσίπρας, στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον κ. Θεοδωράκη.

Ads

Παράλληλα χαρακτήρισε ως μεγάλη δυσκολία το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με πολλούς συνομιλητές επισημαίνοντας τη «μεγάλη αντίφαση», όπως είπε, με το ΔΝΤ που θέλει μείωση χρέους και σκληρά μέτρα, αντίθετα από ό,τι οι ευρωπαίοι εταίροι.

Διαβάστε σχετικά:

Θεοδωράκης: Η χώρα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο Κούγκι και την Ευρώπη

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Φώφη Γεννηματά ενώ θα ακολουθήσει η συνάντησή του το μεσημέρι με τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ads

Αμέσως μετά (13:00), ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση των συζητήσεων για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής,

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει επίσης συγκαλέσει στις 14:00 το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.