Διαδήλωση πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων με κύριο αίτημα την απαγόρευση της εκτροφής και εκμετάλλευσης ζωών

Ads

Οι περίπου 50 ακτιβιστές κρατούσαν πανό στην είσοδο του Υπουργείου που έλεγε  «Stop Animal Abuse» και φώναζαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευση ζώων είτε για φαγητό είτε για το δέρμα τους και την γούνα τους. Τόνιζαν ότι τα ζώα έχουν και αυτά δικαιώματα και δεν πρέπει να τους φερόμαστε σαν άψυχα αντικείμενα και σαν ιδιοκτησία μας.

«Ο άνθρωπος δεν είναι δυνάστης της χλωρίδας και της Πανίδας του πλανήτη Γη» δήλωσε η Τόνια ακτιβίστρια. «Είναι άδολα και ανυπεράσπιστα πλάσματα» συμπλήρωσε

«Το περιβάλλον καταστρέφεται για τα οικονομικά συμφέροντα» δήλωσε ο Ηλίας ακτιβιστής. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι το καταναλωτικό κοινό στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς περιβαλλοντολογικά υπεύθυνες πρακτικές στο θέμα του ρουχισμού και της διατροφής.

Ads

Οι ακτιβιστές τονίζουν ότι η στροφή προς μία βίγκαν διατροφή και έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης, θα βοηθήσει ταυτόχρονα και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ευθύνη για το μέλλον είναι στα χέρια όλων μας καταλήγουν.