Χίλιοι περίπου εν ενεργεία και συνταξιούχοι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες και από τους επτά νομούς στης Πελοποννήσου, με στο σύνθημα «Είμαστε κι εμείς λαός» συμμετείχαν, το πρωί της Πέμπτης, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπει την περαιτέρω μείωση των μισθολογικών, συνταξιοδοτικών και λειτουργικών δαπανών που αγγίζουν και την υπηρεσία τους. Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι αστυνομικοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ενώ την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτης Καγκαράκης, τόνισε πως η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περικόπτει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό υποστήριξε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη αφού περικόπτονται δαπάνες για την υλικοτεχνική υποδομή και τις επισκευές των οχημάτων.

«Η Πολιτεία θεωρεί πως όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι απαραίτητοι πιστεύοντας πως το Σαββατοκύριακο το έγκλημα σταματά» σημείωσε ο κ. Καγκαράκης, αναφερόμενος στην περικοπή κατά 50% των υπαλλήλων που θα αστυνομεύουν τα Σαββατοκύριακα. «Η ομοσπονδία έχει από καιρό εκφράσει την αντίδρασή της και την αντίθεσή της στα μέτρα που πάει να επιβάλουν η κυβέρνηση και η τρόικα σχετικά με το αγαθό της ασφάλειας – και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών μας είναι αυτές οι ένστολες περιφερειακές διαμαρτυρίες, και στη συνέχεια στις 23 Ιουνίου η κεντρική διαμαρτυρία στην Αθήνα» υποστήριξε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος.

«Βγήκαμε στους δρόμους γιατί δεν έχουμε εισακουστεί μέχρι σήμερα και ζητάμε τη συστράτευση της κοινωνίας αφού η ασφάλεια είναι για όλους» υποστήριξε επιπλέον. Αναφορικά με το θέμα της περικοπής τα Σαββατοκύριακα, τόνισε πως «ακόμα και μνημόνιο να υπογράψουμε, οι εγκληματίες δε θα σταματήσουν το έγκλημα το Σαββατοκύριακο». Ο κ. Φωτόπουλος, σημείωσε τέλος πως στόχος των νέων μέτρων είναι η εκχώρηση της ασφάλειας σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ads

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία προς την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου αντιπροσωπεία των ένστολων συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα. Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατούλης, τάχθηκε στο πλευρά τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τη Δευτέρα

Περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και οι αστυνομικοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 10:00, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λαμίας.

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, από κοινού με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιούν ένστολη Περιφερειακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την 20-6-2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Λ. Αθηνών 188, με τη συμμετοχή όλων των ένστολων συναδέλφων και ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλη την ελληνική τοπική κοινωνία, με τα κάτωθι αιτήματα:

• ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής
• ΟΧΙ στη μείωση λειτουργικών δαπανών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αστυνομικές υπηρεσίες.
• ΟΧΙ στην καταδίκη τους σε υπολειτουργία
• ΟΧΙ στη λεηλασία των εισοδημάτων των μισθωτών-ενστόλων
• ΟΧΙ στη μείωση της πενιχρής αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθημέρου και νυχτερινά
• ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών ασφαλείας
• ΟΧΙ στην περικοπή των συντάξεων και του εφάπαξ
• Κάλυψη των τεραστίων κενών οργανικών θέσεων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το προσκλητήριο του αγώνα σήμανε πλέον για όλους. Εμείς που είμαστε ταγμένοι από το σύνταγμα της χώρας να φυλάττουμε Θερμοπύλες και να αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια των πολιτών της πατρίδας μας ήρθε η ώρα να δώσουμε τον ύστατο αγώνα επιβίωσής μας σε εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ενωμένοι μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία

Επιπλέον, οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ύστερα από τις ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών και των Γενικών τους Συμβουλίων, προχωρούν στην πραγματοποίηση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα (πλατεία Κολοκοτρώνη), την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 18:00. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Ομοσπονδίες καλούν όλους «τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους μας να δώσουν δυναμικό παρών στον αγώνα επιβίωσης και συνέχισης της υψηλής εθνικής μας αποστολής».

«Δυστυχώς, οι τελευταίες αποφάσεις των κυβερνώντων, υπό τις οδηγίες της τρόικας και των δανειστών της χώρας για νέες περικοπές δαπανών, τόσο των λειτουργικών όσο και των ανελαστικών (μισθοί, επιδόματα, νυχτερινά, πενθήμερα, κ.λπ.), συνιστούν την τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουμε ως ένστολοι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια» τονίζεται στην ανακοίνωση.