Ο 28χρονος Θ.Ι. άφησε το Σάββατο την τελευταία του πνοή στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο μέσα σε δύο ημέρες.

Ads

Ο 28χρονος με καταγωγή από τα Άνω Λιόσια, παιδί οικογένειας Ρομά, νοσηλευόταν με με ψυχοκινητική καθυστέρηση και σκελετικές ανωμαλίες, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Μία ώρα νωρίτερα οι νοσηλευτές του ιδρύματος του είχαν χορηγήσει την καθιερωμένη φαρμακευτική αγωγή, όμως παρουσίασε έντονη δυσφορία και λίγα λεπτά αργότερα πέθανε, την ώρα που στο ίδρυμα δεν βρισκόταν γιατρός. Όταν έφτασε ο αγροτικός γιατρός που κλήθηκε εσπευσμένα στο ίδρυμα, ήταν πλέον αργά και απλά διαπίστωσε το θάνατό του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Πάτρας Ανδρέα Γκότση, τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας –η οποία διενεργήθηκε με εντολή του αστυνομικού τμήματος Λεχαινών και της εισαγγελίας Αμαλιάδας- δείχνουν την ύπαρξη πνευμονικού οιδήματος αλλά, όπως τόνισε, ασφαλή συμπεράσματα για την ακριβή αιτία θανάτου θα συναχθούν μετά την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έγινε γνωστό ότι ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΕΠΕΠ από τους γονείς του το 1993 και στη συνέχεια αφέθηκε κυριολεκτικά στην τύχη του. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του ιδρύματος και του τοπικού αστυνομικού τμήματος, οι γονείς δεν βρέθηκαν για να ενημερωθούν για το θάνατό του και ο 28χρονος κηδεύτηκε χθες στο νεκροταφείο της Μυρσίνης Ηλείας.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη άφησε την τελευταία της πνοή η 35χρονη Τ.Ε. στο Νοσοκομείο του Πύργου. Η τρόφιμος επί σειρά ετών στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρουσιάσει πνευμονία. Ο θάνατος της καταγράφηκε ως αιφνίδιος και προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση του γεγονότος διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.