Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, σχετικά με την κυβερνητική πολιτική της αντιμετώπισης της πανδημίας, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως αδυνατεί να συναισθανθεί «την κρισιμότητα των στιγμών».

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για την άρνησή της να συγκαλέσει Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών, την ώρα που «μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη για να καταλάβει ο πρωθυπουργός πως πρέπει να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί», δήλωσε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό:  «Τι έχετε να απαντήσετε στους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό; Ήλθατε σε αυτή την αίθουσα για να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι… Δεν μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Για άλλη μία φορά επιτεθήκατε στην Αριστερά».

Επίσης, συνεχίζοντας, ανέφερε πως, παρά το γεγονός ότι «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις», η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, «αυτάρεσκα υπερηφανεύεται ότι τα έχει κάνει όλα καλά» και ως αποτέλεσμα, «αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απάντησε στη μομφή του πρωθυπουργού, η οποία υποστήριζε πως ο κ. Τσίπρας «μοιράζει την ομιλία του , που περιλαμβάνει χαρακτηρισμούς προς τον πρωθυπουργό, στους δημοσιογράφους», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως « Εγώ στέλνω σχέδιο ομιλίας στους δημοσιογράφους, εσείς στέλνετε φιρμάνι στους δημοσιογράφους τι θα παίξουν, όπως την περασμένη εβδομάδα που στείλατε φιρμάνι παίξτε ότι «ο Τσίπρας χτυπάει τον Τσιόδρα».

Ads

«Αυτή άλλωστε είναι η αντίληψή σας για την δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών» , κατέληξε ο κύριος Τσίπρας.