Νέο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, αποκαλύπτει, ότι ο Ζακ Κωστόπουλος, δεν λιντσαρίστηκε μία, αλλά, ουσιαστικά, δύο φορές, με την δεύτερη να είναι από τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

Ads

Το βίντεο έχει ληφθεί με κινητό τηλέφωνο και έχει διάρκεια ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτό φαίνεται ότι ο Ζακ έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, το κεφάλι του είναι μπανταρισμένο και μες στα αίματα και το πρόσωπό του έχει μπλαβιάσει. Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί έχουν πέσει από πάνω του ώστε να τον συλλάβουν, με τον ένα να κρατάει γκλοπ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη από το πέμπτο δευτερόλεπτο ένας αστυνομικός φαίνεται να κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι, το θεωρούμενο ως πειστήριο του εγκλήματος.

‘Ενας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να κλοτσάει βίαια τον Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος ο νεαρός δεν φέρνει καμία αντίσταση. Αντίθετα, φαίνεται να μην έχει τις αισθήσεις του.

Ο αιμόφυρτος Ζακ κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του στον πεζόδρομο, ανάμεσα σε τέσσερις αστυνομικούς που προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες

Ads

Στην εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα ένας από τους αστυνομικούς να κρατά με γυμνό χέρι το «πειστήριο», το μαχαίρι δηλαδή που υποτίθεται ότι κράδαινε ο Ζακ Κωστόπουλος και απειλούσε τον κόσμο.

Γεροβασίλη: «Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές»

Έρευνα από την αστυνομία με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη ξεκινά για το βίντεο . «Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Συγκεκριμένα η υπουργός είπε: «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».