Για λύση στο ζήτημα της πρωτοφανούς χωροταξίας της νέας οκτακομματικής Βουλής δεσμεύτηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του νέου προέδρου της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτη Φάμελλου.

Ads

Ο κ. Τασούλας επικοινώνησε με την Όλγα Γεροβασίλη και τον Σωκράτη Φάμελλο και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια, για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

«Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα» είχε υπογραμμίσει στην επιστολή του ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή, κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα» ανέφερε και συμπλήρωσε «πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας».

Ads

Παρέμβαση για το θέμα έκανε χθες, Δευτέρα (3/7) κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.