Το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ αποτελεί μέρος του δεύτερου μνημονίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, σχολιάζοντας τη δέσμευση της ΝΔ να καταργήσει το τέλος ακινήτων, αλλά και να αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο για την ακίνητη περιουσία.

Ads

 Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ περί κατάργησης του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι κατ’ αρχήν «το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ μνημονίου με τους εταίρους μας», προσθέτοντας ότι «τα έσοδα που προβλέπει είναι απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

«Η κατάργησή του ειδικού αυτού τέλους σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιβάλει άλλο ισοδύναμο μέτρο, που θα αποφέρει έσοδα για το κράτος, ύψους δύο δισ. ευρώ», επισημαίνει η κ. Γεννηματά.
 
Στη συνέχεια της δήλωσής της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «χάρη στο δύσκολο και αντιδημοφιλές αυτό μέτρο, η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο- ρεκόρ (Οκτώβριος 2011- Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν. Αυτά για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό».
 
«Όπως έχει πει και στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μέτρο αυτό δεν είναι μόνιμο και στόχος είναι η αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά.
 
Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Γ. Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ να καταργήσει το τέλος ακινήτων, αλλά και να αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο για την ακίνητη.

 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε την ανάγκη να αποκατασταθεί το κλίμα στην αγορά ακινήτων, η οποία όπως τόνισε, έχει «ισοπεδωθεί» από την επιβολή «αυστηρότατων φορολογικών επιβαρύνσεων».
 
«Η κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια αντιμετώπισε με τον πιο εχθρικό και εξοντωτικό τρόπο την ακίνητη περιουσία. Η κατάσταση αυτή, είναι άνευ προηγουμένου και ουσιαστικά οδηγεί σε μια «οιονεί δήμευση» περιουσίας», παρατήρησε.
 
Τόνισε ακόμη ότι η φορολογική πρόταση της ΝΔ κινείται προς την κατεύθυνση της απλούστευσης του τρόπου φορολόγησης, αλλά και της δημιουργίας ενός διαχρονικού φορολογικού περιβάλλοντος με σταθερούς κανόνες.

Ads