Κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση ανοίγματος των ναών πριν από το ολικό άνοιγμα της εκπαίδευσης άσκησε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ads

Όπως τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, προτεραιότητα θα πρέπει να είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, προσθέτοντας ότι οι υπόλοιποι κλάδοι μπορούν να καθυστερήσουν λίγο.

«Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων εννοείται. Τα σχολεία είναι σημαντικό στοιχείο για την πορεία των παιδιών. Δεν μπορούν να χάσουν δύο χρονιές. Αν θα ανοίξουν αυτή ή την επόμενη Δευτέρα είναι ένα τεχνικό θέμα. Το γεγονός ότι άνοιξαν τα μαγαζιά και άνοιξαν αυτόματα και οι εκκλησίες, για μένα είναι δυσανάλογο. Δεν λέω να μην ανοίξουν οι εκκλησίες κάποια στιγμή, αλλά έπρεπε να ανοίξουν με σειρά προτεραιότητας. Στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα. Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» σημείωσε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία, αναφερόμενος και στη συζήτηση για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. 

Ο κ. Δερμιτζάκης τοποθετήθηκε και για το ζήτημα τις εστίασης εξηγώντας ότι «η εστίαση με σόμπες σε εξωτερικούς χώρους είναι το μόνο που μπορεί να συζητηθεί. Καταλαβαίνω και την ισορροπία με την οικονομία, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί».

Ads