«Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο εσωτερικό του», δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στα «Νέα», δίνοντας συνέχεια στην κυβερνητική θεωρία των «δύο άκρων». Παράλληλα τονίζει ότι καμία υπηρεσία του υπουργείου δεν μπορεί να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα ή βουλευτές. 

Ads

Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα δύο άκρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε πως «υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχθώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι “άκρο”, αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχθεί κάποιος. Ειδικά αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, «είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Και να πορευτεί πραγματικά ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέχοντας στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Αυτό είναι που πρέπει να κάνει».

Δένδιας σε Σκουρλέτη: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν τη βία ή και τη δικαιολογούν

Ads

Σχετικά με το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο κ. Δένδιας τόνισε πως «καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για το φαίνεσθαι και όχι γιατί διαθέτει πληροφόρηση πως συμβαίνει κάτι τέτοιο», ενώ ερωτηθείς εάν παρακολουθείται το τηλέφωνο του κ. Τσίπρα, σχολίασε: «Φαντάζομαι θα αστειεύεστε».

Για τις ευρωεκλογές, ανέφερε πως «θα ήμουν ευτυχής αν δεν εμφανιζόταν νεοναζιστικό μόρφωμα στις ευρωεκλογές ή σε οποιεσδήποτε άλλες εκλογές στη χώρα».

Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων απάντησε ότι «κάνω το καθήκον μου ως υπουργός, δεν έχω άλλες προσωπικές φιλοδοξίες».

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Δένδιας αναφέρει πως η διερεύνηση των καταγγελλόμενων εγκληματικών δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική εν μέρει διότι στην αστυνομία έχει υπάρξει διείσδυση της οργάνωσης.

«Ορισμένοι αστυνομικοί σε περιοχές με ευμεγέθεις πληθυσμούς μεταναστών έχουν προχωρήσει πέρα από τη σύμπραξη με τοπικούς νεοναζί έχοντας συστήσει πολιτικούς πυρήνες εντός των μονάδων τους», ανέφερε. Παρατήρησε επίσης ότι η τάση της Χρυσής Αυγής προς την ακραία βία είναι μοναδική ανάμεσα στις ακροδεξιές ομάδες της Ευρώπης. «Έχω καλέσει τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων προκειμένου να διευκρινιστούν επακριβώς ποιου είδους δομές έχει η Χρυσή Αυγή εντός της αστυνομίας»,υπογραμμίζει. «Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πυρήνες υπάρχουν, έχουμε αποδείξεις. Θα πάρουμε αυστηρά μέτρα», υπογράμμισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η λάσπη και η σπέκουλα απέναντι στην Αριστερά έχουν όρια

«Πιστός στην επικίνδυνη γραμμή που έχει χαράξει ο κ. Σαμαράς, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υποκριτικά αρνείται τις κυβερνητικές ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ επαναλαμβάνει-έστω και με πιο χαμηλούς τόνους από τον πρωθυπουργό- την προσφιλή στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ θεωρία των δυο άκρων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η λάσπη και η σπέκουλα απέναντι στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες έχουν όρια. Και ο λαός μας δεν έχει επιλεκτική μνήμη όπως ο κ. Δένδιας και γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έχουν κάνει σημαία της πολιτικής τους την ακραία πόλωση και τον διχασμό», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: 
Παπαδημούλης: Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να φορτώσει Marfin και Σκουριές στον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΑΡ: Στείρα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη βία
Κουτσούμπας: Αποπροσανατολιστική η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ