Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατακερματισμού της ΝΔ «κρούει» ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκφράζει αντιρρήσεις για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

Ads

«Πολύ φοβούμαι ότι η ΝΔ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, όχι απλώς να διασπαστεί, αλλά να κατακερματιστεί και κυρίως να καταστεί αδιάφορη», δηλώνει συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά».

Όπως λέει ο τρόπος που εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι «αποκομμένη από κάθε ιδεολογικό πρόσημο», ενώ «στερείται πολιτικού νοήματος». Ο Νίκος Δένδιας εκφράζει ενστάσεις για την εκλογική διαδικασία που αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς διεξάγεται, με κυριότερο το ποιο είναι το εκλογικό σώμα. «Το να δίνεις τρία ευρώ και να ψηφίζεις δεν συνιστά σοβαρή διαδικασία, υπογραμμίζει.

Αναφορικά με το μέλλον του κόμματος, ο πρώην υπουργός τονίζει ότι η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση στον πολιτικό λόγο, στην οργανωτική συγκρότηση και στον τρόπο παραγωγής πολιτικού έργου. «Δεν χρειάζεται όμως να γίνει κακέκτυπο του ΣΥΡΙΖΑ» διευκρινίζει.

Ads