«Η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό και κυρίως με τους λαούς της περιοχής. Ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος». Αυτό δήλωσε ο νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά και την ανάληψη των καθηκόντων του τη Δευτέρα.

Ads

«Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες»,  πρόσθεσε ο νέος υπουργός.

Ο Ν. Δένδιας δεν παρέλειψε, ωστόσο να αναφερθεί και στις περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις: «Αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές θυσίες των στελεχών αλλά είναι εκπεφρασμένη η βούληση της κυβέρνησης και εμού για την αναπλήρωση κατά το δυνατόν αυτών των θυσιών».

Το νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Ακολούθησε η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος από τμήματα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ads

Στη συνέχεια ο κ.Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, χαιρέτισε διαδοχικά την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον γ.γ. του υπουργείου, Αντώνη Οικονόμου, καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.