Περίπου στις 13.00 το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους επικεφαλής των θεσμών. Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία. Στο Eurogroup θα κατατεθούν δυο διαφορετικά κείμενα, ένα από τους θεσμούς κι ένα από την Ελλάδα. Παρακολουθείστε στο tvxs.gr όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ads

Από την πλευρά των θεσμών, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ετοιμάζεται πρόταση που θα σταλεί ως «βάση συζήτησης» στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κείμενο «επιτρέπει την επίτευξη συμφωνίας παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες». 

Έλεγαν επίσης ότι δεν πρόκειται για κείμενο τελεσίγραφο για καμία από τις δυο πλευρές. Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι Financial Times ανέφεραν ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έρθει σε συμφωνία με τους επικεφαλής των θεσμών στο Eurogroup θα παρουσιαστεί η πρότασή τους ως τελεσίγραφο «take it or leave it» στην Αθήνα. 

Από την πλευρά τους, ωστόσο, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά μένει σταθερή στις προτάσεις της τις οποίες και θα καταθέσει στα θεσμικά όργανα της Ένωσης με στόχο άμεση συμφωνία στα πλαίσια του Eurogroup. 

Ads