«Δεν υπάρχει Ειρήνη, χωρίς Δικαιοσύνη, δε θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια Βόλου, όπου είναι σε εξέλιξη από το πρωί η δίκη για τον 26χρονο Βασίλη Μάγγο.

Ads

Ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του στις 13 Ιουλίου 2020, έναν μήνα μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στο Βόλο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια, με αφορμή συλλήψεις διαδηλωτών σε συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge.

Στο εδώλιο βρίσκονται σήμερα τρεις αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, που χειριζόταν τη μήνυση της οικογένειας κατά των αστυνομικών, απέρριψε το αίτημά της να συνεκδικαστούν η μήνυση που κατατέθηκε τον Ιούνιο 2021 και η συμπληρωματική μήνυση για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που κατατέθηκε τον Ιούλιο 2022 από την οικογένεια του Βασίλη, μαζί με την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε άλλος εισαγγελέας τον Σεπτέμβριο 2021. 

Ads

Οι γονείς του Βασίλη Μάγγου αλλά και οι αλληλέγγυοι καταγγέλλουν επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης για την εμπλοκή των αστυνομικών στον άγριο ξυλοδαρμό του.

Η δίκη πραγματοποιείται σε αστυνομικό κλοιό όπου η αστυνομία ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν, ενώ σημειώθηκε και ένταση όταν επιχείρησε να τους απωθήσει βίαια.

image 

image