«Δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση για επιβολή ενιαίου ΦΠΑ 15%. Δεν υπάρχει πρόταση, δεν υπάρχει εισήγηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ads

Σχετικά με το γεγονός ότι το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πέρασε από διαβούλευση, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε: «Όπου βλέπουμε αρρυθμίες ή ατέλειες τις διορθώνουμε,δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Σχολιάζοντας τη βομβιστική επίθεση έξω από τη Βουλή, το βράδυ του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «Μέσα σε μόλις τρεις μήνες καταφέραμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη» και παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητηθεί βοήθεια από Βρετανούς ή Αμερικανούς, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε «επαρκέστατες» τις δυνάμεις τις ΕΛΑΣ «με το σχεδιασμό που υπάρχει».

Ads

Κάνοντας έναν απολογισμό για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «σαφώς και είμαστε ικανοποιημένοι, στο μέτρο του δυνατού, γιατί βρήκαμε μια κατάσταση, που δεν υπολογίζαμε ότι θα βρούμε. Παρ’ όλα αυτά, προχωράμε χωρίς άλλοθι».

Παρέπεμψε δε στον απολογισμό, που θα κάνει την Τετάρτη στο Ζάππειο, ο πρωθυπουργός.