Βαρύ οπλισμό εντόπισε η Αντιτρομοκρατική σε υπόγειο γκαράζ σπιτιού στην οδό Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη, αλλά και σε διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά. Έρευνες διεξάγονται επίσης και σε σπίτια στο Αγρίνιο και την Καλλιθέα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιτρομοκρατική συνδέει τα ευρήματα με τη «Σέχτα επαναστατών». Σε εξέλιξη βρίσκεται η βαλλιστική εξέταση των ευρημάτων, ενώ από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν προκύπτει σύνδεση τους με τρομοκρατικά χτυπήματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εννιά άτομα έχουν συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ πολλά άτομα έχουν προσαχθεί.

Ads

Μάλιστα, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι πρόκειται «για τις δύο βασικές γιάφκες της οργάνωσης».

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η αστυνομία, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τρία υποπολυβόλα εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία πολεμικά ντουφέκια καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακό, τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμ εκρηκτική ύλης TNT.

Συνολικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν γίνει επτά συλλήψεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε συλλήψεις. Ο ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι καταζητούμενος και επικηρυγμένος από πέρσι τον Οκτώβριο. Οι προσαγωγές και οι έρευνες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα τόσο στο γκαράζ στη Ν. Σμύρνη, όσο και στο διαμέρισμα στον Πειραιά.
Η αστυνομία φέρεται να παρακολουθούσε το σπίτι στη Ν. Σμύρνη αρκετό καιρό, ωστόσο στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα προέκυψαν τις τελευταίες 20 ημέρες.

Ads

Σχετικά με το διαμέρισμα στον Πειραιά, φέρεται να είχε νοικιαστεί πριν από ένα χρόνο από δύο νεαρούς, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών. Στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί έχουν δει με τις μικροκάμερες πολλά πιστόλια και χειροβομβίδες.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν αναχωρήσει για έρευνες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων είναι και η Θεσσαλονίκη. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από δώδεκα σημεία στην Αττική, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από δεκαπέντε σπίτια πρόκειται να ερευνηθούν στην επαρχία.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων σε κάποια από τα όπλα, που βρέθηκαν στα σπίτια, στα οποία έγιναν έρευνες χθες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη Σέχτα Επαναστατών ή άλλη οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι βαλλιστικές έρευνες σε δύο πιστόλια glock και δύο αυτόματα Scorpion, τα οποία είχαν στην κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες έξω από το γκαράζ – οπλοστάσιο στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα σε σπίτι στο Αγρίνιο, που αξιολογείται ως τρίτη γιάφκα της οργάνωσης και στην Καλλιθέα, όπου αξιολογείται ως τέταρτη γιάφκα. Από εκεί έχουν προσαχθεί και άλλα άτομα. Έχουν δε βρεθεί όπλα, έντυπο υλικό και άλλα αντικείμενα, που θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για αναλυτικές εξετάσεις.

Ένα ακόμα άτομο προσήχθη από τη Σητεία της Κρήτης, χθες, και αναμένεται να φθάσει σήμερα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Μέχρι στιγμής, οι συλλήψεις, έχουν φτάσει τις εννέα μεταξύ των οποίων βρίσκεται και μία γυναίκα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και την επαρχία, ενώ πιθανόν να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις αργότερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.