Δεν πρόκειται να παραπεμφθεί τελικά σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, παρά τη σχετική αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ads

Σύμφωνα με το documentonews.gr, η συγκεκριμένη περίπτωση κατάχρησης εξουσίας για την οποία κατηγορείτο ο Σφακιανάκης έχει απαλοιφθεί από τον νέο ποινικό κώδικα, ενώ ο Άρειος Πάγος είχε λάβει την απόφασή του πριν από τις αλλαγές που ψηφίστηκαν λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Επιπλέον, η υπεράσπιση του Μανώλη Σφακιανάκη υποστηρίζει ότι η μηνυτήρια πάνω στην οποία βασίστηκε η κατηγορία της κατάχρησης, έχει ούτως ή άλλως ανακληθεί. Συγκεκριμένα, ο Σφακιανάκης διώχθηκε με αφορμή μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε κατατεθεί σε βάρος του Γκιόλια τον οποίο ο Σφακιανάκης φερόταν να ενημερώνει ώστε να μη συνδεθεί με την ιδιότητα του διαχειριστή του blog «troktiko».

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο δικαστήριο έκρινε το 2019 ότι ο Σφακιανάκης πρέπει να δικαστεί για κατάχρηση εξουσίας, καθώς εμφανίζεται να είχε σχέσεις με τον δολοφονημένο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, να τον ενημέρωνε για κινήσεις των διωκτικών αρχών σε βάρος του και να του υποδείκνυε μεθόδους προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους. Παράλληλα τον ενημέρωνε για τους κινδύνους που πιθανώς διέτρεχε.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Άρειος Πάγος, ότι ο Σφακιανάκης ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωνε τον Γκιόλια ότι επίκειται έρευνα της υπηρεσίας της οποία ηγείτο στο σπίτι του