Σαν να μην έγινε ποτέ ο άγριος ξυλοδαρμός του Ζακ Κωστόπουλου για τους συντάκτες της δικογραφίας της τραγικής αυτής υπόθεσης, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή.

Ads

Τη σημαντική αυτή καταγγελία έκανε σε δηλώσεις της στο documentonews.gr η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ, Άννυ Παπαρρούσου, η οποία υπογραμμίζει πως η δικογραφία είναι στοχευμένη αποκλειστικά πάνω στον νεκρό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, σύμφωνα με τη δικηγόρο, στη δικογραφία δεν καταγράφεται πουθενά, ούτε και από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, το περιστατικό της  ομαδικής επίθεσης που δέχτηκε ο 33χρονος.

Αναφέρεται μόνο η κατάσχεση του μαχαιριού, το οποίο φέρεται να εντόπισε η αστυνομία μέσα στο κοσμηματοπωλείο, δεν υπάρχει όμως έκθεση έρευνας μέσα στο μαγαζί, ούτε αναφέρεται αν υπήρχαν κάμερες στον εσωτερικό χώρο και οπτικό υλικό από αυτές.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, αναφέρεται ότι ο Ζακ Κωστόπουλος αποπειράθηκε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο, ότι αντιστάθηκε κατά την απόπειρα σύλληψής του από την αστυνομία και ότι τους επιτέθηκε με ένα κομμένο γυαλί. Και τέλος…

Ads

Ακόμα και στο δελτίο του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο γίνεται λόγος, όπως αναφέρει η συνήγορος, για κλήση για… μαχαίρωμα. Ο 33χρονος, όταν πλέον τον έβαλαν στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο δεν ανέπνεε και είχε απώλεια συνείδησης.

Η οικογένεια του θύματος έχει απευθυνθεί σε εξειδικευμένο ψηφιακό αναλυτή για να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας τι συνέβη τις μοιραίες για το παιδί τους στιγμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και δεν θα περιοριστεί στις καταγγελίες περί απόπειρας ληστείας.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν στο documentonews.gr ότι θα εξεταστεί ακόμα και ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής.

Το σημείο που παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα είναι το πως ο Ζακ Κωστόπουλος βρέθηκε μόνος του εντός του καταστήματος και με ασφαλισμένη την πόρτα.