Δεν κατονόμασε τον «Ρασπούτιν» ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, κατά την σημερινή κατάθεσή του στο πλαίσιο της έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες του για παρεμβάσεις και αντιδικονομικές κινήσεις της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

Ads

Ο Γιάννης Αγγελής που ήταν επόπτης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατά την άποψη του αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» – αν και αρνήθηκε να τον κατονομάσει ο ίδιος.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε αναφορά στην κατάθεση του και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που πρώτη είχε μιλήσει περί Ρασπούτιν τονίζοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δικές του.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Άρειο Πάγο και επανέλαβε ότι είχε υπάρξει προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Ads

Σύμφωνα με πηγές, ανάφερε χαρακτηριστικά: «Η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα». Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε: «Κουμάντο, δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο Ρασπούτιν». Φέρεται μάλιστα να προσκόμισε και έγγραφο της Μαρίας Παπασπύρου σύμφωνα με το οποίο η Επιθεωρήτρια δεχόταν απειλές από την κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει σύντομα το δικό της κομμάτι της έρευνας για την Novartis,

Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές ισχυρίστηκε ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Τουλουπάκη: Η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται

Από την πλευρά της η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, απάντησε μέσω ανακοίνωσής της στους ισχυρισμούς του Ιωάννη Αγγελή.

Ειδικότερα, η κυρία Τουλουπάκη σημειώνει: «Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας που προφανώς κάποιος καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ό,τι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την έρευνα μας, απτόητοι, στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του»