Τηλεφωνικώς, και όχι μέσω του ασύρματου, ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας για τα γεγονότα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, και όχι μέσω του ασύρματου, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ειδικοί φρουροί, Επ. Κορκονέας και Βας. Σαραλιώτης, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που ήταν χειριστής στο κέντρο επιχειρήσεων εκείνο το βράδυ. Το αποτέλεσμα είναι η συνομιλία να μην υπάρχει καταγεγραμμένη.

Ads

Ο αστυνομικός Ανδρέας Μπατσούλας κατέθεσε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Άμφισσας ότι αμέσως μετά την ενημέρωση του κέντρου, από τους δύο κατηγορούμενους, το περιπολικό στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση και αφού είπαν το σημείο στο οποίο βρίσκονταν, τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο αξιωματικός που είχε βάρδια στο κέντρο επιχειρήσεων ζήτησε -μέσω του μάρτυρα- από τους δύο ειδικούς φρουρούς να του τηλεφωνήσουν, με αποτέλεσμα στις καταγεγραμμένες συνομιλίες να μην υπάρχει περιγραφή για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Ο Αν. Μπατσούλας εξήγησε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ γνώση των λεπτομερειών και διευκρίνισε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν καταγράφονται.

«Σε περίπτωση που το περιπολικό είχε δεχτεί επίθεση από περίπου 15 άτομα “ο χειρισμός ενός τέτοιου περιστατικού είναι καθαρά θέμα στιγμής. Θα μπορούσαν αν ήθελαν να επιληφθούν εφόσον έκριναν ότι θα φέρουν σε πέρας το περιστατικό. Έχουν καθήκον να προχωρήσουν σε συλλήψεις, όμως υπάρχουν και φορές που συνάδελφοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο», απάντησε ο μάρτυρας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης.

Την Πέμπτη αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ads