Αμετακίνητος σχετικά με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου εμφανίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ads

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» και απαντώντας στην ερώτηση αν θα συνεχιστεί η διοργάνωση του Κυπέλλου, η απάντησή του είναι: «Πώς θα ξαναρχίσει; Υπάρχει οριστική διακοπή κι από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο».

Όπως επίσης λέει, ακόμη κι αν οι ομάδες ζητήσουν να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια δεν υπάρχει περιθώριο για να αλλάξουν την απόφαση. «Θα μπορούσε να το ζητήσει η ΕΠΟ, η οποία είναι η διοργανώτρια. Αλλά η ΕΠΟ δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Πέραν του γεγονότος ότι και η ΕΠΟ να το ζητούσε, καταρχήν είμαι αρνητικός. Όταν σου καταθέτουν ωστόσο ένα αίτημα με επιγενόμενα στοιχεία, πρέπει να το εξετάσεις. Χωρίς λοιπόν να θέλω να προκαταβάλω οτιδήποτε, λέω ότι η πρόθεσή μου δεν είναι να επαναρχίσει το Κύπελλο όταν δεν δεν θα έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους πήραμε την απόφαση. Και οι λόγοι περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσα», σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι ότι ο Σταύρος Κοντονής είχε αποφασίσει τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Τούμπα στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Ads

Στη συνέντευξη του αναφέρει επίσης ότι είναι στις προθέσεις του να συναντηθεί σύντομα με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ, ώστε να γίνει «μία ειλικρινής συζήτηση» για το θέμα της βίας στα γήπεδα.