Απαντήσεις για το κίνητρο που ώθησε την 22χρονη σπουδάστρια της Νοσηλευτικής Σχολής του ΟΑΕΔ στου Ρέντη να επιτεθεί και να τραυματίσει τρεις συμμαθήτριές της, δίνει ο πατέρας της. «Δεν ήθελε να πάει στο σχολείο γιατί την κοροϊδεύανε και την βρίζανε», είπε αφήνοντας αιχμές ότι το bullying μπορεί να βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

Ads

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε ένας συμφοιτητής της, ο οποίος είναι και αυτός που κατάφερε να αποσπάσει το μαχαίρι από τα χέρια της. Όπως είπε η 22χρονη σηκώθηκε ξαφνικά και κατευθύνθηκε στοχευμένα στις συγκεκριμένες συμμαθήτριες της λέγοντας τους: «Εγώ που είμαι τόσο καλοπροαίρετη μαζί σας, θα σας κάνω να γελάσετε για μια τελευταία φορά».

Η πρώτη κοπέλα τραυματίστηκε στην προσπάθεια της να την αφοπλίσει. Ύστερα η 22χρονη κατευθύνθηκε στην κοπέλα που καθόταν δίπλα στο αγόρι που μίλησε στην εκπομπή η οποία έβαλε τα χέρια της μπροστά στο στήθος της καθώς η 22χρονη πήγε να την μαχαιρώσει.

Συμπλήρωσε ότι πήγε για μια δεύτερη μαχαιριά αλλά εκείνη τη στιγμή τον είδε που σηκώθηκε και κινήθηκε προς το μέρος του να τον χτυπήσει. Εκείνος όπως ισχυρίστηκε την απώθησε με πόδι και μετά είδε ότι πήγε κατά πάνω του, γεγονός που τον έκανε να της ρίξει την καρέκλα στο χέρι με σκοπό να πέσει το μαχαίρι, για το οποίο είπε ότι δεν ήταν μαχαίρι σουγιάς αλλά κουζινομάχαιρο.

Ads

Σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν στην ενέργεια αυτή ο φοιτητής μίλησε για μια παρεξήγηση που έγινε πέρυσι με τη Μαρία και μια κοπέλα, ενώ έκανε λόγο για μια κοπέλα ήρεμη, κλεισμένη στον εαυτό της που δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα αλλά μετά το περυσινό περιστατικό έγινε πιο αντιδραστική και “δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της.

Το περσινό περιστατικό

Η συνδρομή κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου είχε ζητηθεί πέρυσι από τον διευθυντή της σχολής του ΟΑΕΔ στου Ρέντη για τη σπουδάστρια που επιτέθηκε χθες με μαχαίρι σε τρεις συμμαθήτριές της.

Αναφερόμενος στο περιστατικό που είχε συμβεί πέρυσι, ο διευθυντής της σχολής Σπύρος Γισδάκης είπε πώς είχαν γίνει επαφές με τη μαθήτρια, τις συμμαθήτριες της και τους γονείς και βγήκε απόφαση να παραμείνει η μαθήτρια στο σχολείο υποστηριζόμενη από ψυχολόγο. Οι ειδικοί επίσης αποφάνθηκαν να μείνει στο σχολείο και να παρακολουθείται διακριτικά.

Ο διευθυντής της σχολής πρόσθεσε πάντως πως αν και «εδώ και ένα χρόνο δεν είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα», πριν λίγες ημέρες η μαθήτρια του είπε ότι «την πειράζουν». «Ανέβηκα πάνω μίλησα με τα παιδιά, μου είπαν ότι δεν έγινε κάτι σπουδαίο», πρόσθεσε.
«Ήταν λίγο ευαίσθητο κορίτσι», κατέληξε μιλώντας στον ΑΝΤ1.