Πρώτη στη λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις χώρες της Ευρώπης που δεν ενδείκνυνται για επενδύσεις βρίσκεται η Ελλάδα. Εν τω μεταξύ νέες απώλειες κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών χρηματιστηρίου Αθηνών με τους εγχώριους αναλυτές να συνδέουν το κλίμα στις αγορές με το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ads

Σύμφωνα με τον Economist, που παρουσιάζει τη σχετική λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζες, στην Ευρώπη υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα για επενδύσεις, ενώ υπογραμμίζει πως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία οι διαδικασίες για να ανοίξει μια επιχείρηση είναι πολύ πιο χρονοβόρες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπου οι συνθήκες είναι σαφώς ευνοϊκότερες.

Η λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας

image

Ads

Την ίδια στιγμή ο γενικός δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο σημείωσε νέα πτώση, 2,67%, κλείνοντας στις 933 μονάδες. Στο 7,47% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου. Αναλυτές αναφέρουν πως η κίνηση στο χρηματιστήριο Αθηνών αποτυπώνει την «αναταραχή στην πολιτική σκηνή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».