Αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης για την υπόθεση δομημένων ομολόγων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε τρισέλιδο υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την σχετική υπόθεση. Παράλληλα, ο Γιώργος Αλογοσκούφης δείχνει ως αρμόδιους τους υφυπουργούς, ανάμεσα σε αυτούς και τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος όμως στο δικό του υπόμνημα, το οποίο κατατέθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη.

Ads

«Δεν είχα γνώση, ούτε καμία αρμοδιότητα και δεν χειρίστηκα την υπόθεση των ομολόγων», τονίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης στο υπόμνημά του κα προσθέτει ότι «οι αρμοδιότητες για τα θέματα έκδοσης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου τα οποία περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανατέθηκαν από τον πρωθυπουργό αποκλειστικά σε υφυπουργούς».

Ο Πέτρος Δούκας αν και επιβεβαίωσε ότι την ευθύνη για την υπόθεση την είχαν οι υφυπουργοί, ωστόσο υποστήριξε πως «το θέμα για την έκδοση ομολόγων διαχειρίστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και ο ίδιος υπέγραψε επειδή είχε αυτή την αρμοδιότητα».

Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και τόνισε ότι πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά την αθωότητα σου, ενώ θα έπρεπε οι κατήγοροι να αποδεικνύουν την ενοχή σου.

Ads

«Δεν υπάρχει άλλο κράτος στην ΕΕ και στο δυτικό κόσμο, στο οποίο υπουργοί προηγούμενης κυβέρνησης, να διώκονται με τόση σημασία και τόσο μαζικά», πρόσθεσε ο Πέτρος Δούκας.