«Το 2010 υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε 3,8 δις επιπλέον κρατική χρηματοδότηση και το 2011 πάνω από 5 δις. Όσοι έλεγαν ότι το σύστημα αντέχει έως το 2030-2040 έλεγαν ψέμματα», δηλώνει στην εφημερίδα, Veto, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ads

«Αν απο την παρακολούθηση η επιτήρηση περάσει και στην καθοδήγηση των μέτρων για την αποφυγή της καταστροφής της χώρας, το πρώτο πράγμα που θα μας υποχρεώσουν θα είναι να μειώσουμε τις δαπάνες σε δύο σκέλη. Πρώτον κατάργηση πολιτικών σε υγεία, παιδεία, δημόσιες επενδύσεις και δεύτερον μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο, καθώς και μείωση των μισθών!.

Ή ταν ή επί τας. Καθολική επιτήρηση σημαίνει βίαιη προσαρμογή και βίαιη προσαρμογή σημαίνει “αίμα”. Το χειρότερο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορώ με βεβαιότητα να το αποκλείσω να συμβεί, ακόμη και για το 2010. Για αυτό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλάει για πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν μέσα σε τρεις μήνες για να αποτρέψουμε το βούλιαγμα», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα.