Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης αυτοκτόνησε, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ανάμεσα στα οποία και αυτό της δολοφονίας.

Ads

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι δεν μπορεί κανένα ενδεχόμενο να αποκλειστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Όπως σημείωσε δεν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο που να οδηγεί σε κάποιο τελικό συμπέρασμα  και είπε ότι αναμένει να λάβει από την αστυνομία το αποδεικτικό υλικό, το οποίο εκτιμά ότι θα είναι πιο αναλυτικό. Λόγος έγινε επίσης και για το γεγονός ότι μέρη του πορίσματος διαρέουν στον Τύπο, αν και αυτό δεν έχει σταλεί ακόμα στην οικογένεια.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο», διαμήνυσε ο Δημήτρης Μπούκας.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί κι ερευνητές προαπθούν να ρίξουν φως στο αν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης άφησε σημείωμα πριν το θάνατό του, πράγμα που συμβαίνει στην πλειοψηφία των αυτοκτονιών, και στο οποίο πιθανόν να κατέγραψε όλα όσα έζησε το τελευταίο διάστημα. «Το δωμάτιο έμεινε ξεκλείδωτο για αρκετές ώρες, οπότε είναι πιθανό ο οποιοσδήποτε να μπήκε μέσα και να εξαφάνισε οτιδήποτε παρουσιαζόταν ως ενοχοποιητικό στοιχείο ή οτιδήποτε ήταν επιβαρυντικό για κάποιους», δήλωσε τις προηγούμενες μέρες ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος, ένα ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε και ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ads

Στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν εάν ο 20χρονος είχε κάνει λήψη φαρμάκων πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Παράλληλα, συνεχίζεται ο εργαστηριακός έλεγχος στα ρούχα και το υπόλοιπο υλικό από το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.