Εμπλοκή φαίνεται πως υπάρχει στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη καθώς σύμφωνα με την ίδια και τον συνήγορό της δεν υπάρχουν τα 50.000 ευρώ που πρέπει να καταβληθούν ως εγγύηση.

Ads

Το δικαστήριο, που το μεσημέρι της Τετάρτης αποφάσισε την αποφυλάκιση της γυναίκας του Άκη Τσοχατζόπουλου επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απέρριψε τελικά το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για χορήγηση δίμηνης τουλάχιστον προθεσμίας για να βρεθούν και να καταβληθούν τα χρήματα.

Σημειώνεται πως αρχικά είχε επιβληθεί εγγύηση 70.000 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια το ποσό μειώθηκε σε 50.000 ευρώ. Επιπλέον στη Βίκυ Σταμάτη επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η απαγόρευση μετακίνησης από τον τόπο διαμονής της, η παράδοση του διαβατηρίου και η υποχρέωση να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Η πρόεδρος ανέφερε πως πρόκειται για μια επιεική απόφαση και για το λόγο αυτό δεν έδωσε τη δίμηνη προθεσμία που ζητούσε ο συνήγορος της Σταμάτη για την καταβολή της εγγύησης, επικαλούμενος λόγους οικονομικής αδυναμίας. «Δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή», ισχυρίστηκε ο συνήγορος χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η Βίκυ Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τη συμμετοχή της στην υπόθεση με τις μίζες εξοπλιστικών και τον τελευταίο καιρό κρατούνταν στο ψυχιατρείο στο Δρομοκαϊτειο, καθώς παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα.