Η κυβέρνηση άφησε κενή τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα να μην έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί στα ελληνικά σχολεία της Ευρώπης και άρα να παραμένουν κλειστά καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση. Η είδηση διέρρευσε στο διαδίκτυο από το Ελληνικό Σχολείο Χάγης με μια ανάρτηση στη σελίδα του στο fb.

Ads

«Δυστυχώς η έναρξη των μαθημάτων στο σχολείο αναβάλλεται. Η ευθύνη για την αναβολή ανήκει εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας που δεν έχει τοποθετήσει Συντονιστή Εκπαίδευσης στο γραφείο των Βρυξελλών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στο σχολείο και να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όλα τα ελληνικά σχολεία της Δυτικής Ευρώπης. Κάποια στιγμή το ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.» γράφει το Σχολείο της Χάγης στο fb.

Όπως φαίνεται στη σελίδα του σχολείου της Χάγης, κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα στις 4 Σεπτεμβρίου, το σχολείο ανακοίνωνε τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού. Το σχολείο, εργάστηκε ώστε να διαφοροποιήσει τις ώρες έναρξης και λήξης του μαθήματος για τα περισσότερα τμήματα και ενημέρωνε με πλήρες πρόγραμμα τους γονείς και τους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, η κυβέρνηση επανέφερε μετά την εκλογή της, ως προσωρινό Συντονιστή Εκπαίδευσης, τον ίδιο υπάλληλο που είχε τοποθετήσει στις Βρυξέλλες στην προηγούμενη θητεία της. Απ’ ότι φαίνεται όμως, έφυγε για διακοπές και δεν επέστρεψε ποτέ στο γραφείο του και το υπουργείο Παιδείας δεν όρισε αντικαταστάτη. 

Ads

Εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν αρχίσει ήδη να διαμαρτύρονται μέσω των social media, αφού το σχολικό κουδούνι δεν θα χτυπήσει για τους Έλληνες μαθητές σε Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Μάλτα.