Μετά από σημερινή συνάντηση με την αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διάψευσε στους δημοσιογράφους το ενδεχόμενο να αυξηθεί η αναλογία 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο, σε 1 προς 7. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ανάλογο ζήτημα δεν τέθηκε και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση.

Ads

Ο ίδιος σημείωσε ότι το 2010 αποχώρησαν από το δημόσιο τομέα 53.335 υπάλληλοι και ως εκ τούτου προσλαμβάνονται 10.600. Υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2013 οι μισθοδοτούμενοι στο Δημόσιο θα έχουν μειωθεί -το ελάχιστο- κατά 200 χιλιάδες.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους της τρόικας -οι οποίοι «δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε παρατήρηση ή διαφωνία»- ανέφερε πως «όσα συζητήθηκαν ήταν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις οποίες ενημερώθηκε η τρόικα», και πρόσθεσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα τεθεί σε εφαρμογή «το συντομότερο δυνατό», «όχι με στόχο να μειωθεί το μισθολογικό κόστος αλλά για να αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες».

Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης στάθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πλήρη παροχή οικονομικών στοιχείων από φορείς της γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ, νοσοκομεία κλπ). Όπως είπε, η λειτουργία της αντίστοιχης βάσης δεδομένων θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του μηνός.

Ads

Εξαίρεση από τον περιορισμό του Μνημονίου ζητούν οι Πανεπιστημιακοί

Την εξαίρεσή τους από το περιορισμό του Μνημονίου που προβλέπει μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις ζητούν οι καθηγητές των πανεπιστημίων.

Με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου τονίζει ότι η διαδικασία εξέλιξης των μελών ΔΕΠ δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τη διαδικασία προκήρυξης νέας θέσης διδακτικού προσωπικού στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης και σημειώνει οι προκηρύξεις που αφορούν σε νέα θέση διδακτικού προσωπικού, πρέπει να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς του 1:5.