Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από Ραφήνα για Κυκλάδες, από Λαύριο για Σποράδες, καθώς και από Πειραιά για Αργοσαρωνικό και Κύθηρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Ads

Ακόμη δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα και Ιόνια νησιά, Άγιο Κωνσταντίνο-Αιδηψό, Αρκίτσα-Αιδηψό, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, ενώ τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Ιόνιο, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και ύστερα από σχετική απόφαση του καπετάνιου.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους και για τα πλοία ανοικτού τύπου για τα δρομολόγια Σαλαμίνα-Φανερωμένη, αλλά και για τα μικρά πλοία από Σαλαμίνα για Πειραιά-Πέραμα.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τον κόσμο που είχε προγραμματίσει να ταξιδεψει να επικοινωνεί με τα κατά τόπους λιμεναρχεία για περισσότερες πληροφορίες.

Ads

Κλειστή είναι από το πρωί και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

Αν και το απαγορευτικό που έχει εκδοθεί τελειώνει τα μεσάνυχτα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες διαρκώς επιδεινώνονται με πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και πιθανολογείται ότι το απαγορευτικό θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί.