Στην ημέρα δράσης για τη διάσωση των ιστορικών κινηματογράφων του κέντρου της Αθήνας, την Κυριακή 2 Απριλίου, η επιβίωση των οποίων τίθεται υπό αμφισβήτηση, καλεί ο Φοίβος Δεληβοριάς με ανάρτησή του, τονίζοντας πως το υπουργείο Πολιτισμού «μέχρι την τελευταία μέρα» θα καταστρέφει.

Ads

Ειδικότερα, κάνει λόγο για ένα ΥΠΠΟ «που από το πρώτο δευτερόλεπτο της θητείας των σημερινών “ιδιοκτητών” του πολέμησε με πάθος, συνέπεια, κακία, ψέματα και κυνισμό οποιονδήποτε τομέα της Τέχνης αντιμετώπιζε πρόβλημα».

«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα με 4 σινεμά στο κέντρο της; Είναι κάτι για το οποίο αισθάνονται “κανονικοί”;», αναρωτιέται.

Η ανάρτησή του

Δεν θυμάμαι ποτέ τόσο ασύμμετρη κατευθυνόμενη καταστροφή στο θέατρο, στο τραγούδι, στο σινεμά, στο βιβλίο. Ένα ΥΠΠΟ που από το πρώτο δευτερόλεπτο της θητείας των σημερινών “ιδιοκτητών” του πολέμησε με πάθος, συνέπεια, κακία, ψέματα και κυνισμό οποιονδήποτε τομέα της Τέχνης αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Ads

Παρότι ήμουν από τους πρώτους που λόγω θέσης εκείνη την περίοδο το διαπίστωσα και μίλησα δημόσια γι’αυτό -για να μην τολμήσει κανείς να με κατηγορήσει αργότερα πως δεν μίλησα την ώρα του κακού-, αισθάνομαι τύψεις για όσες φορές είχα την αυταπάτη ότι μπορεί εγώ κάτι να μην καταλαβαίνω καλά και πως κάποιος υπερβάλλων συναισθηματισμός μπορεί να με παρέσυρε. Ηλίθιος. Οι άνθρωποι μέχρι την τελευταία μέρα που θα κάτσουν εκεί θα καταστρέφουν. Δεν καταλαβαίνουν και δεν πονάνε τον τόπο και τους άλλους. Ζουν ντιλάροντας και αυξάνοντας τις περιουσίες τους, αυτό είναι μόνο, είναι αστείο και απλοϊκό, αλλά αυτό είναι.

Κάποια στγμή θα τα μαζέψει κάποιος όλα με ψυχραιμία και δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας. Κρίμα για όσους ειλικρινώς ή τάχαμου μετριοπαθείς δεν παίρνουν θέση. Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα με 4 σινεμά στο κέντρο της; Είναι κάτι για το οποίο αισθάνονται “κανονικοί”;

*Το κάλεσμα στο Ιντεάλ και στο Άστορ την Κυριακή είναι πολύ σημαντικό. Το λινκ στα σχόλια