Σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αθλητής τζούντο που στις 14 Ιανουαρίου 2022 ξυλοκόπησε άγρια την τότε 40χρονη σύντροφό του στην Αργυρούπολη.

Ads

Το θύμα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» λόγω των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που προκλήθηκαν από τα σφοδρά χτυπήματα που δέχτηκε η γυναίκα σε όλο της το σώμα και κυρίως στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 46χρονος της έσπασε τα πλευρά και της προκάλεσε βαριές κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα, χτυπώντας την με δύναμη είτε στο πάτωμα είτε στον τοίχο. Έκτοτε, η γυναίκα έχει υποβληθεί σε αρκετά χειρουργεία στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ έχει υποστεί τραχειοτομή και τραχειοστομία για να μπορεί να αναπνεύσει.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ομόφωνα των πρώην πρωταθλητή τζούντο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικότης καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, κατά πλειοψηφία.

Ads

Ο ίδιος, κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, ότι έβλεπε «οράματα», και πως την ώρα τέλεσης του ξυλοδαρμού ήταν «θολωμένος» έχοντας κάνει χρήση χασίς και αλκόολ.

Στο αίτημα της υπεράσπισής του να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό υπό το σκεπτικό ότι μετά τον ξυλοδαρμό τηλεφώνησε στις αδερφές του θύματος και ζήτησε να καλέσουν το ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται πως η 41χρονη σήμερα γυναίκα παραμένει σε κέντρο αποκατάστασης.