Έντονη ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες ανακοινώσεις για κρούσματα σε σχολεία της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου, της Ηλιούπολης και της Σαλαμίνας, ενώ η Αττική βρίσκεται στο «επίκεντρο» της πανδημίας με περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, τρία νέα κρούσματα καταγράφονται σήμερα Σάββατο. Πρόκειται για ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό Γυμνασίου της Νέας Σμύρνης και σε μαθητή σε Γυμνάσιο του Παλαιού Φαλήρου.

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων της 5ης τάξης, λόγω της κοινής εκπαιδευτικής ώρας μεταξύ των τμημάτων στο μάθημα των Γαλλικών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή (18/9) ανακοινώθηκε πως στις 13.500 σχολικές μονάδες της χώρας εντοπίζονται 17 κρούσματα, ενώ επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας προσθέτουν ακόμη 7 σχολικές μονάδες στη λίστα των σχολείων που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας.

Ads