Συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο γηροκομείο, που έχει αποκλειστεί και αναμένεται να τεθεί σε καραντίνα, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 32 θετικά κρούσματα. 

Ads

Πρόκειται για το γηροκομείο «Αττική» που βρίσκεται επί των οδών Πιπίνου 91 & Βόδα Μιχαήλ 114.  Στο γηροκομείο μετέβησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις του έξω από το γηροκομείο, τόνισε πως «υπάρχει μία επιδημία αρκετά σοβαρή, που αφορά περίπου το 50% των τροφίμων. Ελέγχονται όλοι, υπάλληλοι και υγειονομικό προσωπικό. Θα διακομιστούν στο νοσοκομείο τα σοβαρά περιστατικά».

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι. Είναι μία κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά», πρόσθεσε. 

Ads

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του αρκέστηκε να πει πως «21 από τους 32 τρόφιμους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη, 354 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 195 εντοπίστηκαν στην Αττική. Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 391, ενώ 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.