Σε 50 ανέρχονται πλέον τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στο γηροκομείο «Κωστοπούλεια Στέγη των Σερρών», έπειτα από την χθεσινή (28/10) ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του νέου μοριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε εντός της μονάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω έλλειψης κλινών στην περιοχή ο 1ος όροφος του γηροκομείου μετατρέπεται σε κλινική COVID-19, έπειτα από ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της μονάδας.

Ads

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 36 αφορούν τρόφιμους του γηροκομείου και τα υπόλοιπα 14, εργαζόμενους της μονάδας. Κάτι τέτοιο, συνεπάγεται πως οι 14 εργαζόμενοι θα τεθούν σε καραντίνα και ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει σημαντική έλλειψη προσωπικού στο προαναφερθέν γηροκομείο.

«Μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουνε διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα COVID- 19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Κώστας Καραμούτσος, διευθυντής της «Κωστοπούλειας Στέγης» για να συνεχίσει αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «υπάρχει έλλειψη προσωπικού αφού έχουν νοσήσει αρκετά άτομα, και ήδη έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου, να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από αύριο στην Μονάδα για τη διενέργεια τεστ σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως εννέα νοσηλευόμενοι έχουν διακομισθεί σε κέντρα αναφοράς σε Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Αλεξανδρούπολη, ενώ, σύμφωνα και πάλι με δηλώσεις του κ. Καραμούτσου, οι τρόφιμοι ασθενείς που παραμένουν στο νοσοκομείο, έχουν διαχωριστεί από τους υγιείς. Πάντως, η πλειοψηφία των κρουσμάτων έχει παρουσιάσει ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα πρώτα κρούσματα στο γηροκομείο εντοπίστηκαν πριν από τρεις ημέρες.

Ads

Όλα τα προαναφερθέντα διαδραματίζονται, την ώρα που οι Σέρρες από σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, με το εν λόγω γηροκομείο να αποτελεί μια ακόμη τέτοια μονάδα, στην οποία η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.