Πολλοί ασθενείς με Covid-19 αλλά και με άλλες παθήσεις βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ βρίσκονται ασθενείς στο Σισμανόγλειο, στη Νίκαια, στον «Ερυθρό», στο «Αμαλία Φλέμινγκ» και στο «Γεννηματά».

Ads

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ κάποιοι ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι από το Σαββατοκύριακο σε λίστα αναμονής, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία με γεμάτες κλίνες ΜΕΘ Covid-19:

  • Σισμανόγλειο 14 κλίνες
  • Αγία Όλγα 9 κλίνες
  • Γεννηματά 16 κλινες
  • Ερυθρός 14 κλίνες
  • Ελπίς 6 κλίνες
  • ΝΙΜΤΣ 6 κλίνες
  • Ιπποκράτειο 12 κλίνες ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ
  • Ασκληπιείο 12 κλίνες
  • Θριάσιο 17 κλίνες
  • Τζάνειο 10 κλίνες

Από μία κενή κλίνη έχουν τα νοσοκομεία:

Ads
  • Ευαγγελισμός (57 ασθενείς σε 58 κλίνες)
  • Σωτηρία (83 ασθενείς σε 84 κλίνες)

Το «Αττικό» έχει 4 κλίνες κενές με 39 ασθενείς στις 43 κλίνες.

Το ΚΑΤ δέχεται ακόμη κάποιες διακομιδές, καθώς διαθέτει 8 κλίνες κενές με 38 ασθενείς στις 46 κλίνες.

Πολάκης: Εκατό ασθενείς στη λίστα του ΕΚΑΒ για ένα κρεβάτι ΜΕΘ – «Ο κατήφορός σας είναι επιταχυνόμενος»

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, επισημαίνει πως 100 ασθενείς βρίσκονται αυτή την στιγμή στη λίστα του ΕΚΑΒ και αναζητούν ένα κρεβάτι την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει πως ενισχύει το ΕΣΥ προσθέτοντας νέες κλίνες.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει πως το «κάλεσμα» που απηύθυνε ο Βασίλης Κικίλιας προς τους ιδιώτες γιατρούς με διπλασιασμό των μισθών τους, αποδεικνύει τελικά την ορθότητα του νέου ΕΣΥ του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το ακριβώς αντίθετο μιλώντας για «ανέφικτο σχέδιο».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τονίζει πως θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι θεραπείες με αντισώματα μετά και το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το bamlanivimab και το etesevimab μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί για τη θεραπεία επιβεβαιωμένης COVID-19.

Διαβάστε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκης

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Α)100 (ολογράφως ΕΚΑΤΟ) ασθενείς στη λίστα του ΕΚΑΒ αναζητούν κρεββάτι ΜΕΘ αυτή τη στιγμή!!!!

Γιατί;;;; Αφού έχουμε 1200!!

Β)Στις 10 Μαρτίου ανακοινώθηκαν νεότερα δεδομένα από τη μελέτη φάσης 3, BLAZE-1.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο συνδυασμός bamlanivimab και etesevimab μείωσε κατά 87% τους θανάτους και την ανάγκη νοσηλείας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που πρόσφατα διαγνώστηκαν με τη νόσο COVID-19.

ΦΕΡΤΕ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ!!!!!

ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ!!

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΑ,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;;;;;Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 7000!!!!!

Γ) Η πρόταση «προσκλητήριο» Κικίλια προς τους ιδιώτες γιατρους για να έρθουν να βοηθήσουν στα νοσοκομεία για την πανδημία με 2.000 ευρώ το μήνα και 1400 ευρώ για 6-8 εφημερίες…..

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ του «ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ» του ΣΥΡΙΖΑ

που ένα συστατικό του στοιχείο είναι η γενναία αύξηση (διπλασιασμός με προοπτική τον τριπλασιασμό) των αμοιβών του υγειονομικού προσωπικού όπως συγκεκριμένα παρουσίασε την προηγούμενη βδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας!

Άρα οι ανακοινώσεις της ΝΔ περι «ανέφικτου σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία» είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, με βάση αυτά που είπε ο Κικίλιας.

Δ) Με βάση τα παραπάνω και ειδικά τα Α και Β καταλαβαίνετε ΟΛΟΙ γιατί ο Μητσοτάκης προωθεί το διχασμό στην κοινωνία και την άγρια καταστολή στη νεολαία και γιατί βγαίνει τώρα μετά από ένα χρόνο οικονομικής καταστροφής να πει πως δίνει λεφτά σε αυτούς που πλήττονται!!

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ!

Η επιστροφή στην πολιτική ομαλότητα, στην αξιοβιωτη ζωη, στην ελπίδα για τη νέα γενιά ,στην ΕΛΛΑΔΑ που μας αξίζει ήταν, είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ έργο της δημοκρατικής κοινωνικης πλειοψηφίας που συσπειρώνεται και ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !!

Βούλα Γεωργάκη: «Φέρτε μας προσωπικό»

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής με διασωληνωμένους ασθενείς να μένουν εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κρεβατιών, περιέγραψε και η πρόεδρος των εργαζομένων του «Ερυθρού Σταυρού» Βούλα Γεωργάκη.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο Open, το νοσοκομείο βγήκε από την εφημερία με οκτώ διασωληνωμένους ασθενείς – δύο με Covid και έξι με άλλες παθήσεις – να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Το νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα της Αττικής, έκανε 108 εισαγωγές σε μία ημέρα, από τις οποίες οι 26 αφορούσαν ασθενείς με κορονοϊό.

Επίσης, γεμάτα παραμένουν από την πρώτη στιγμή που αναπτύχθηκαν τα 14 κρεβάτια ΜΕΘ για Covid, ενώ 127 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

«Γίνεται υπερπροσπάθεια από όλο το προσωπικό και τους γιατρούς» υπογράμμισε η πρόεδρος των εργαζομένων του «Ερυθρού Σταυρού» περιγράφοντας στο Open την κατάσταση. «Τα περιστατικά δεν λιμνάζουν και οφείλουμε αυτό να το πούμε για να μην θεωρούν οι πολίτες ότι δεν έχουν την αντιμετώπιση που πρέπει. Τα περιστατικά δίδονται αμέσως στο ΕΚΑΒ» σημείωσε προκειμένου να βρεθούν σε άλλα νοσοκομεία ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ. Τόνισε δε την ανάγκη να επιταχθούν ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατροί.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του «Ερυθρού Σταυρού» υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν είναι μόνο τα περιστατικά Covid και τα διασωληνωμένα, στα οποία πρέπει να εστιαστεί η προσοχή. «Είναι και τα άλλα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία» σημείωσε, κάνοντας λόγο για τεράστιο πρόβλημα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με μείον 60% προσωπικό. «Φέρτε μας προσωπικό» η απεγνωσμένη έκκληση που απηύθυνε στον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό για προσλήψεις.

Παγώνη: Στο 91% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Στην ασφυκτική κατάσταση του συστήματος υγείας αναφέρθηκε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε η κυρία Παγώνη μιλώντας στο Open, η κατάσταση είναι δύσκολη και σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αυτή τη στιγμή. «Η κάλυψη των κρεβατιών έχει φτάσει στο 90%. Στην Αττική που είναι το μεγάλο πρόβλημα και το ιικό φορτίο παραμένει αυξημένο, η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 91%. Θα δούμε τα σημερινά κρεβάτια πόσα θα ελευθερωθούν το μεσημέρι, ενώ στα υπόλοιπα κρεβάτια είναι στο 82%. Νομίζω δύο μέρες ακόμη θα δυσκολευτούμε με τις εισαγωγές και από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια μείωση των κρουσμάτων, με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα».