Έντονα αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του debate αναφορικά με τις παρακολουθήσεις.

Ads

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση τις Μάρας Ζαχαρέα για τις εκλογικές συνεργασίες, στην ενότητα για το Κράτος, τους Θεσμούς και τη Διαφάνεια.

Πριν απαντήσει στο ερώτημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε:

«Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο. Αισθάνομαι λίγο αμήχανα να κάθομαι ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης, στον κύριο Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τον κύριο Ανδρουλάκη. Και ερωτάται ο πρωθυπουργός σήμερα και λέει ότι ‘οι εξηγήσεις που έδωσα δεν ήταν επαρκείς΄.  Ας δώσει σήμερα κάποιες εξηγήσεις. Υπήρξε εθνικός λόγος που παρακολουθούνταν ο κύριος Ανδρουλάκης; Ποιος ήταν αυτός; Πώς εγώ θα συνεργαστώ μαζί του αύριο αν είναι πράγματι κατάσκοπος, εθνικά επικίνδυνος; Και για ποιο λόγο παρακολουθούνταν ο αρχηγός του στρατεύματος; Αδιανόητα πράγματα τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέει ότι ενορχηστρωτής ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα για την υπόθεση παρακολουθήσεων κι αν σκέφτηκε να παραιτηθεί είπε:

Ads

«Όχι, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ μετά τις παρακολουθήσεις και ζήτησα άμεση διαλεύκανση. Ανέλαβα να διορθώσω μία σειρά από αστοχίες που επέτρεψε στην ΕΥΠ να παρακολουθεί ανθρώπους χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για τη Δημοκρατία και δεν έπρεπε να παρακολουθείτο».

Ακόμα είπε ότι «Αυτή η υπόθεση είναι μία σκιά για την κυβέρνησή μας αλλά το κράτος δικαίου της χώρας αξιολογείται συνολικά».