«Διπλωμάτης συνελήφθη με κοκαΐνη και ηρωίνη» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Ekstra Bladet που αναφέρεται σε υπόθεση Έλληνα διπλωμάτη, ο οποίος ανακλήθηκε στην Ελλάδα, λόγω υπόθεσης ναρκωτικών. Ανταποκριση του Ματίας Άντερσεν από την Κοπεγχάγη.

Ads

Σύμφωνα με το άρθρο, την 1η Φεβρουαρίου 2009, ένας Έλληνας διπλωμάτης συννελήφθη ενώ ήταν έτοιμος να κάνει χρήση κοκαΐνης σε νυχτερινό κέντρο στην Κοπεγχάγη.

Λίγο πριν την σύλληψη, το προσωπικό του κέντρου, που είχε την υποψία ότι ένας άνδρας πήγε στις τουαλέτες για να κάνει χρήση κοκαΐνης, είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Μετά από αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας διπλωμάτης είχε στην κατοχή του 0,006 γραμμάρια κοκαΐνης και 0,1 γραμμάρια ηρωίνης.

Ο διπλωμάτης αποτελούσε το νούμερο τρία στην ιεραρχία της ελληνικής πρεσβείας και μετά το επεισόδιο ανακλήθηκε στην Ελλάδα. Το άρθρο αποτελούσε μέρος αφιερώματος της εφημερίδας, σε παρεκκλίνουσες συμπεριφορές και άλλων διπλωματών στην Κοπεγχάγη που υπηρετούσαν στις πρεσβείες της Σαουδικής Αραβίας και της Λιθουανίας

Ads