«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι βιώσιμη και ορθή και προσφέρει στήριγμα για την αντιμετώπιση και των μεγάλων κινδύνων που έχουμε από τα Ανατολικά» σημείωσε μιλώντας στη Βουλή ο Σπύρος Δανέλλης και πρόσθεσε: «Δεν προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δίνω ψήφο εμπιστοσύνης. Θεωρώ ότι πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το Μακεδονικό». Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο ίδιος παραμένει εδώ και 20 χρόνια σταθερός στις θέσεις του επί του ζητήματος.

Ads

Απευθυνόμενος δε στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος χθες στην ομιλία του άφησε αιχμές εναντίον του για την επιλογή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν έκανε έγκλημα αλλά λάθος», και στον απόηχο των πληροφοριών που θέλουν το Ποτάμι να αλλάζει γραμμή σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον κάλεσε «στις Πρέσπες να μην κάνει ούτε έγκλημα ούτε λάθος». Αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού θεωρεί εταίρο του τη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι  «η σχέση μου με το Ποτάμι έσπασε όταν αποφάσισε ότι υπάρχει σταθερή προσέγγιση με τη ΝΔ, η οποία εκπροπωπεί το παλιό κι ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν λιγότερο υποκριτικά και θυμωμένα θα υπήρχε μία πολύ καλύτερη δημοκρατική διακυβέρνηση».

«Το τέλος της ιστορίας ούτε έχει έρθει ούτε πρόκειται να έρθει. Υπάρχει αριστερά και υπάρχει και δεξιά» κατέληξε ο κύριος Δανέλλης και πρόσθεσε ότι «οι τρέχουσες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την ευρύτερη ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου».