Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις αναφορικά με τον –διαγραμμένο πλέον από την ΚΟ της ΝΔ– βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε στο πόθεν έσχες του ότι μετέχει εταιρικά σε τρεις εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο, γεγονός παράνομο για ένα βουλευτή, ενώ και η εταιρεία του αγόρασε αντί μόλις 4,3 εκατ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια αξίας 62 εκατ., μάλιστα μέσω δανείου που του έδωσε η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς.

Ads

Το Documento, έχει στην κατοχή του, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά του,  λίστα με μεγάλο μέρος των συγκεκριμένων «κόκκινων» δανείων, τα οποία η Πλάτων Τιτλοποιήσεις ΑΕ αγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η συγκεκριμένη λίστα των επίμαχων δανείων που αγόρασε η εταιρεία αφορά ποσό που ξεπερνάει τα 11 εκατ. ευρώ. Το επιπλέον ιδιαίτερο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται πολλές εκατοντάδες δάνεια, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορά πολύ μικρό δανειακό υπόλοιπο, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ.

Δηλαδή δάνεια πολύ μικρής αξίας, γεγονός που καθιστά πιθανότερο ότι μεγάλο ποσό αυτών θεωρείται πολύ πιθανό να εξοφλήθηκε από τους πιστωτές, οι οποίοι δεν θα θέλησαν να πληρώσουν υπέρογκα δικαστικά έξοδα για τόσο μικρά ποσά.

Ads

Αρα η εταιρεία του Ανδρ. Πάτση φαίνεται ότι απέκτησε «κόκκινα» δάνεια που θεωρούνται «φιλέτο». Γεγονός που ναι μεν είναι νόμιμο αλλά δεν φαντάζει καθόλου ηθικό, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ,αφού ένας βουλευτής κατέχει εταιρεία η οποία καλείται να εισπράξει δάνεια πολύ μικρής αξίας από απλούς πολίτες.