Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη του tvxs.gr για την Σλοβάκα στέλεχος της Κομισιόν που, ενώ κατηγορείται στη χώρα της για σκάνδαλα διαφθοράς, ανέλαβε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα! “Το δημοσίευμα του tvxs.gr δημιουργεί μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης για την τρικομματική κυβέρνηση”, τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης που ζητά από τη κυβέρνηση να αρνηθεί την ανάμειξη της Anna Bubeníková “για όσο διάστημα εκκρεμεί η δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης”.

Ads

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη

Το δημοσίευμα του tvxs.gr δημιουργεί μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης για την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Ανεξάρτητα από την γενικότερη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική μαζικών και γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση, η ενεργή ανάμειξη σε ρόλο κλειδί προσώπου που κατηγορείται στην χώρα του από την αρμόδια κυβέρνηση για υποθέσεις διαφθοράς, σκανδαλίζει και προκαλεί.

Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει σήμερα κιόλας τα πράγματα. Είναι αλήθεια ότι η κα. Bubeníková έχει αναλάβει ρόλο κλειδί για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση και έχει αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο της κας. Bubeníková;

Ads

Ζητώ από την κυβέρνηση σήμερα κιόλας να αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη προσώπου που κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς στην χώρα του και για όσο διάστημα εκκρεμεί η δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί ηθική και πολιτική πρόκληση και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπεύουμε με την επανέναρξη της Βουλής να κλιμακώσουμε τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές μας πρωτοβουλίες. Αναμένουμε την άμεση κυβερνητική αντίδραση.