Με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ξεκίνησε την σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

Ads

«Σήμερα απαιτείται ένα πανελλαδικά ανεπτυγμένο δίκτυο δημόσιων δομών πρώϊμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης στελεχωμένο με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό για τα αυτιστικά παιδιά.

Όπως απαιτείται και ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσιών υπηρεσιών εκπαίδευσης και αποκατάστασης στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή» τόνισε.

«Ας ακουστεί με αφορμή έστω αυτή τη Μέρα πιο πλατιά, πιο δυνατά η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού. Ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να γίνει» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Κατόπιν, ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε στην «αναγκαιότητα της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πριμοδότηση σχεδίων μιας χούφτας ομίλων για να εξασφαλίσετε τη θωράκιση των κερδών τους».

Ads

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων», ενώ όπως είπε «η Υγεία είναι μια και δημόσια». Παράλληλα στάθηκε στην μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων αποκλειστικά σε «νοοσκομεία Covid», διερωτώμενος «τι γίνεται με τα άλλα περιστατικά πλην κορονοϊού». Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ επέμεινε αναγκαιότητα επίταξης των ιδιωτικών κλινικών, διαβάζοντας επιστολή. «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία», ανέφερε, ενώ υπενθύμισε την «υποστελέχωση των ιδιωτικών νοσοκομείων».

«Ενοχοποιείτε τους αρρώστους», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως «αποθεώσατε την ατομική ευθύνη αντί να στελεχώσετε την Υγεία». Στεκόμενος στις «ψευδείς πληροφορίες για αύξηση των κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη μετά τις διαδηλώσεις, δεν μας είπατε τι γίνεται σε άλλες περιοχές, στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά που βράζουν από κορωνοϊό».

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις λοιμώξεις και τη διασπορά του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους, εγκαλώντας την κυβέρνηση για «απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων και εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρήσεων».

«Γίνατε ευέλικτοι στο άνοιγμα του τουρισμού και στη λειτουργία των μεγάλων επιχειρήσεων, τα οποία λειτούργησαν ως εστίες υπερμετάδοσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Λάβατε μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά τι θα κάνουν οι μικρομεσαίοι με τις μεγάλες ζημιές των προηγούμενων μηνών και τα χρέη των επόμενων», ανέφερε.

«Η πανδημία σκόρπισε τα περί αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας»

«Αρνούμαστε το ρεαλισμό της πολιτικής σας που ταΐζει κέρδη λίγους μονοπωλιακούς ομίλους και αφήνει στην ανέχεια το λαό τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη δευτερολογία του.

Υπογράμμισε πως η πανδημία σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τα περί αρμονικής συνύπαρξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Πρόσθεσε πως είναι επιζήμιος και παρασιτικός ο χαρακτήρας του ιδιωτικού τομέα που θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημόσιου τομέα. Σημείωσε πως η πανδημία αναδεικνύει την ανάγκη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Ανέφερε ότι η πανδημία έδειξε ότι είναι μύθος η περιβόητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όπως φάνηκε και με τον εμβολιασμό. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έλεγε πως θα έχουμε εμβόλια διότι είμαστε στην ΕΕ και τελικά δεν έχουμε εμβόλια επειδή είμαστε στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο, ως εμπόρευμα, έγινε εργαλείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών μεγάλων συμφερόντων.

Υπογράμμισε ότι ο ιός είναι αόρατος εχθρός αλλά ορατός εχθρός είναι το καπιταλιστικό σύστημα που δεν γιατρεύεται όπως ο ιός, αλλά ανατρέπεται.