Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τον θάνατο του εργάτη της COSCO εν ώρα εργασίας και με αίρημα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων της εταιρείας πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής, το πρωί της Δευτέρας.

Ads

«Δεν κάνουμε πίσω, έχουμε προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και το Σάββατο, θα υπάρχει νέα 48ωρη απεργία μένουμε με ψηλά το κεφάλι» επισήμανε  Θοδωρής Λάφιας μέλος του ΔΣ της ΕΝΕΔΕΠ (του σωματείου στην COSCO που προκήρυξε τις απεργίες μετά τον θάνατο του εργάτη), μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ 1, σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση.

«Οι εργαζόμενοι ζητούν ν’ αποδοθούν ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα με τον νεκρό εργάτη αλλά και για να μην υπάρξουν κι άλλοι νεκροί, να μη θρηνήσουμε κι άλλο συνάδελφο» πρόσθεσε.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συνδικάτα Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος και Τύπου και Χάρτου, στο πλαίσιο της δράσης και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης.

Την Κυριακή διοργάνωσαν μεγάλη μοτοπορεία από την Αθήνα προς τον Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τον αγώνα απαιτώντας: Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4. Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους.

Ads