Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τις επενδύσεις, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ads

Σε ομιλία του στο συνέδριο CEO SUMMIT «Βιώσιμη Ελπίδα. Δημιουργώντας το μέλλον και όχι προβλέποντάς το» ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης εκτίμησε σημείωσε ότι ο νόμος θα είναι λειτουργικός και θα συνδυάζει μια σειρά ενισχύσεων όπως οι φοροαπαλλαγές, τα χαμηλότοκα δάνεια και οι επιχορηγήσεις του αρχικού κεφαλαίου, ανάλογα με την αναπτυξιακή στόχευση του καθενός. Ο νέος επενδυτικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Πρόσθεσε πως θα συνδυάζει μια σειρά μέτρων, στα οποία περιλαμβάνονται φορολογικά κίνητρα, χαμηλότοκα δάνεια και επιχορηγήσεις, ενώ θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στους στόχους περιλαμβάνονται:
* Η αξιοποίηση των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα)
* Η ενίσχυση στο ρυθμό απορρόφησης του ΕΣΠΑ, προκειμένου μέχρι το 2012 να έχουν υπογραφεί συμβάσεις για το 80% των έργων. Σύμφωνα με τον υπουργό η επιτάχυνση αυτή θα αποφέρει ρευστότητα 5,2 δισ. ευρώ.
* Η δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, που θα διαθέσει περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια.

Ads