Την παραίτηση του από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ads

Ο πρώην υπουργός, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία, καθώς διαφωνεί με τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού, την οποία θεωρεί fast track.

Η εν λόγω εξέλιξη πάντως αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη πως χάνεται η “μάχη”που δίνει μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή προέδρου του κόμματος, με μετάθεση των διαδικασιών για τον Νοέμβριο, μετά δηλαδή και τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην ομιλία του ο πρώην βουλευτής επεσήμανε πως «ήταν τιμή μας που ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ, τιμή μας που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα».

Ads

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Είναι τιμή μου και είναι τιμή μας, που ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ. Που μείναμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας, που φύγαμε από το χώρο που μεγαλώσαμε πολιτικά όταν ο χώρος απομακρύνθηκε από τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπούσε και από τις ιδεολογικές και πολιτικές του αφετηρίες. Είναι τιμή μας, που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Αλέξη για να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ένα κόμμα διακυβέρνησης. Είναι τιμή μας που συνεχίσαμε να είμαστε σε ένα κόμμα, που ήταν αφιλόξενο, που δεν ήθελε την διεύρυνση, που ήθελε να υπάρχει αναντιστοιχία στο εκκλησίασμα του κόμματος και στο ιερό του».

Ακόμα, ο Χρήστος Σπίρτζης  ανφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Προτείνω την διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με προσυνεδριακές διαδικασίες συζήτησης την ανάλυση των αιτιών της στρατηγικής ήττας του προοδευτικού κόσμου, των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων Προέδρων αλλά και κάθε συντρόφου ή συντρόφισσας, την πιθανή αλλαγή καταστατικών προβλέψεων, όπως της ταυτότητας του κόμματος μας, την σύνταξη ενός ελπιδοφόρου οραματικού σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης, με ξεκάθαρες προτάσεις και στη συνέχεια εκλογή Προέδρου. Εφόσον εγκριθεί η πρόταση μου προτείνω την άμεση εκλογή νέων οργάνων από την Κ.Ε.».